به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مرتضی احتشام فر ظهر شنبه در طی کنفرانس مطبوعاتی هفته اطلاع رسانی بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان افزود: تا کنون کانونهای سالک در مشهد شناسایی شده و مصوبات مرتبط با آن نیز مشخص گردیده است.
معاون پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه زمینه ساز توسعه سالک انباشته شدن خاک و نخاله، فضولات حیوانی، کال، تجمع فاضلاب و غیره است، گفت: این محلها شناسایی و در این خصوص با شهرداری منطقه مربوطه هماهنگ گردیده است.
وی با اشاره به آغاز فصل گرما تصریح کرد: مردم می توانند با دیدن تخلفات، جهت جلوگیری از بروز بیماری ها با مراکز درمان تماسی داشته و از بروز تخلفات جلوگیری نمایند.
احتشام فر با اشاره به تخلفات تصریح کرد: هیچ بستنی فروشی و آبمیوه گیری حق اینکه از شیر غیر پاستوریزه استفاده کنند و سلامتی مردم را به خطر بیاندازند را ندارد.
وی افزود: تاکنون در بسیاری از بیماری های شایع از کاهش های بسیار خوبی برخوردار بوده ایم تا جایی که از ده سال گذشته تاکنون هاری نداشتیم و 9 درصد حیوان گزیدگی نیز کاهش داشته است.
احتشام فر عنوان کرد: در سال 88 تعداد 72 میلیون تومان صرفه جویی از لحاظ موفقیت در درمان حیوان گزیدگی داشته ایم.
وی افزود: بیماری هاری مساوی با مرگ است و قابل درمان نیست، به همین دلیل در هر شهر یک مرکز درمان این بیماری وجود دارد و در مشهد این تعداد به 3 مرکز رسیده است.
احتشام فر با اشاره به توجه مردم به استفاده از گوشت ها افزود: مردم توجه داشته باشند بیماری هایی مانند تب مالت ممکن است از شیر و لبنیات حیوانات انتقال یابد که برای جلوگیری آن باید حیوان با رعایت اصول کامل کشته و گوشت آن مورد استفاده قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: بهترین کشتارگاه حیوانات در حال حاضر در مشهد وجود دارد و از امکانات بالقوه ای نیز برخوردار است که باید فرهنگ استفاده از این کشتارگاه در بین مردم جا افتاده تا از شیوع بسیاری ازبیماری های حیوان به انسان جلوگیری شود.
احتشام فر در پایان از خطر بیماری های سالک و تب مالت خبر داد و افزود: مردم باید با روش های پیشگیری این بیماری و حتی این بیماریها آشنا باشند.
نظر شما